Etkinliğe, Vali Varol, Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez ile Göynücek Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
Vatandaşlarımızla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında şeker pancarının çok stratejik bir ürün olduğunu vurgulayan Vali Varol, her aşamasında, her farklı işlenmesinde ayrı bir değer ile zenginlik oluşturan bu ürünün her ülkenin sahip olması gereken çok stratejik bir kuvvet olduğuna işaret etti.
Amasya Şeker Fabrikası’nın kurulduğu günden bu yana bölgenin kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini ve etrafına bereket saçtığını anımsatan Vali Varol, “Fabrikamıza ve fabrikamızın bu üretim faaliyetine sahip çıkıp onu geliştirmemiz gerekiyor. Arkadaşlarımız gerçekten çok özverili bir çalışma yapıyorlar. Bir kamu hizmeti bilinciyle yapılıyor. Bizlerde sürecin her kısmına elimizden geldiğince dahil olmaya çalışıyoruz. Öncelikle geçtiğimiz yıl yaşadığımız o sıkıntılı seneyi bir daha yaşamamamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun için tüm tedbirleri almamız gerektiğini düşünüyorum. Arkadaşlarımız da bu bilinçle gerçekten çok sıkı bir şekilde çalışıyorlar. Çok şükür ki bu sene yeniden bir toparlanma sürecine girdik. Göynücek örneğinden gidersek 2016’da yaklaşık olarak 27 bin tonlardan 2017’de 29 bin tona sonra 2018’de 17 bin tona düşen bir üretimden bahsediyoruz. Fakat bu sene tekrar 5 bin tonluk bir artışla 22 bin ton. Belki önümüzdeki yıl alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalarla tekrar o zirve sene olan 2017’yi yakalayıp 29 bin tonlara ulaşırız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
İlimizin Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na (DOKAP) dahil edilmesine yönelik yürütülen önemli adımlardan bahsederek hükümetimizin bütçesiyle yürütülen büyük çaplı sulama yatırımları ile İl Özel İdaresi bütçesinden özelikle gelir getirici altyapı yatırımları denilen sulama sistemleri, gölet, kapalı devre sulama sistemlerinin yatırımlarının çoğaltılmasına ilişkin gayretlerin olduğuna değinen Vali Varol, “Bütün derdimiz bu bereketli toprakların bir metrekaresinin bile boş kalmaması, bu kaynakların hepsinin elde edilebilecek en yüksek verimle, en fenni ve doğru şekilde işletilerek vatandaşımıza zenginlik olarak dönmesidir. Bu doğrultuda gece, gündüz demeden, yorulmadan hep birlikte siyasetiyle, sivil toplumuyla, yerel yönetimiyle, merkezi yönetimiyle çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Vali Varol’un pancar sökme makinesini kullanarak hasat yaptığı programda Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez ile Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı da konuşma yaptı.