Amasya İl Tarım Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü olarak 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde yıl boyunca gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde denetim ve kontrollerimiz Riske Dayalı, Bakanlık ve İl Yıllık Kontrol Planı çerçevesinde devam ediyor.
Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte ek denetim uygulamalarında, özellikle tüketiminin artış gösterdiği pide, ekmek, simit ve tatlı üretim ve satış yerleri ile lokanta gibi toplu tüketim yerlerindeki denetimler artırıldı. İşyerlerinin denetimi esnasında asgari teknik ve hijyen şartları ile birlikte Covid -19 tedbirleri kapsamında da kontrolleri yapılıyor.
Konu ile ilgili olarak İl Müdürü Hayrullah GÖKTEKİN "Bu zorlu pandemi sürecinde Ramazan ayı boyunca da halkın sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak adına her türlü önlemin alındığını, vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmeleri, sağlık ve huzur içinde bir Ramazan ayı geçirmelerini hedeflediklerini belirterek; denetimlerin ramazan ayı boyunca devam ederek, bayram öncesinde özellikle şeker ve şekerli mamuller ile tatlı üreten ve satan işletmeler üzerinde yoğunlaşacağını ifade etti."
Tüketiciler gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyetleri ALO GIDA 174 hattına yapabilirler.