Valilik Bayram Öncesi Uyardı Trafik Denetim Artırılacak

Amasya Valiliği, Kurban Bayramı öncesinde ülke genelinde ve Amasya'da trafik yoğunluğuna dikkat çekerek sürücüleri uyardı.

AMASYA - 12-06-2024 16:13

Amasya Valiliği, Kurban Bayramı öncesinde ülke genelinde ve Amasya'da trafik yoğunluğuna dikkat çekerek sürücüleri uyardı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, 16-19 Haziran 2024 tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı'nın, 12-23 Haziran 2024 tarihleri arasında ülke genelinde ve Amasya'da trafik tedbirlerinin artırılacağı belirtildi.

Bu süre zarfında Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES), Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ve radar uygulamalarının kesintisiz olarak devam edeceği vurgulanarak, amaçlarının cezai işlem uygulamak değil, trafik farkındalığı oluşturarak can ve mal güvenliğini sağlamak ve kazaları en aza indirmek olduğu ifade edildi.

Ayrıca, seyahatler sırasında hız sınırlarına, trafik işaretlerine ve levhalarına uyulması, emniyet kemeri kullanımı, cep telefonuyla araç kullanılmaması ve yorgun şekilde direksiyon başına geçilmemesi gerektiği hatırlatıldı.

Bayram tatili süresince ülke genelinde ve Amasya'da yoğun trafik hareketliliği beklendiğinden, seyahat tarihleri esnek olan vatandaşların bayram tatili kalabalığından önce yola çıkmaları tavsiye edildi.

Amasya Valiliği, bu vesileyle tüm milletin Kurban Bayramı'nı sağlık, huzur ve mutluluk içinde geçirmesini temenni etti.

Günün Diğer Haberleri