Amasya'da İçeri Şehir Belirli Saatlerde Trafiğe Kapalı Olacak

Amasya valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre Amasya Hatuniye mahallesi İçeri Şehir saat 10.00 ile 24. 00 saatler arasında trafiğe kapalı olacak.

AMASYA - 26-06-2024 15:41

Amasya valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre Amasya Hatuniye mahallesi İçeri Şehir saat 10.00 ile 24. 00 saatler arasında trafiğe kapalı olacak.

  Amasya valiliği tarafından yapılan açıklamada;  Tarih ve kültür turizmi ile öne çıkan Amasya'mızda yıl boyunca yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği bölgelerden olan Hatuniye mahallesi'nde faaliyet gösteren esnaflarımız ile vatandaşlarımız bölgenin taşıt trafiğine kapatılması yönündeki taleplerini il trafik komisyonuna iletilmiştir.

  Söz konusu talepler il trafik komisyonuna 24 Haziran 2024 pazartesi günü gerçekleşen toplantıda gündeme alınmış ve yapılan değerlendirmeler neticesinde Hatuniye mahallemizin, UNESCO dünya kültür mirası koruma alanında yer alması ve mevcut yol güzergahında aynı anda taşıt ve yaya trafiğinin güvenli şekilde sürdürülememesi nedeniyle;

  29 Haziran 2024 cumartesi tarihinden itibaren hatuniye mahallesi'ne Hacı Tevfik hafız sokak girişinden yalı sokağına kadar olan alanda 10 00 ile 24.00 saatler arasında taşıtların giriş çıkışlarına kapatılmasına karar verilmiştir.

ayrıca mahallede yaşanabilecek olası acil durumlara müdahale edilmesi ne ilişkin tedbirler de alınmış olup güvenlik ihtiyaçlarını giderilmesi için yalı sokak girişinden başlayıp devamında aktar sokak boyunca herhangi bir saat uygulaması olmadan yol çift yönlü olarak taşıt trafiğine açık olacaktır.

Alınan kararların uygulanması noktasında ilgili kurumlarımızca gerekli denetimler aralıksız şekilde gerçekleştirilecek olup bölge esnafımız ile vatandaşlarımızın da cezayı müeyyidelerle karşılaşmamaları için karara uymalarını istirham ediyoruz kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Günün Diğer Haberleri