Ateş Kuşu Merzifon da ! Orman Yangınlarını Önlemek Söndürmekten Daha Kolay

Amasya Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadelede görev yapacak 102 Edremit “Ateş Kuşu” yangın söndürme helikopteri Merzifon havaalanına konuşlanarak bölgede meydana gelecek orman yangınlarına müdahale etmek için hazır bekliyor.

AMASYA - 04-07-2024 12:10

   Amasya Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadelede görev yapacak 102 Edremit “Ateş Kuşu” yangın söndürme helikopteri Merzifon havaalanına konuşlanarak bölgede meydana gelecek orman yangınlarına müdahale etmek için hazır bekliyor.

  Bölge Müdürü Ferdi Özer Bölge Müdür Yardımcısı OYM şube Müdürü Engin Keleş Merzifon İşletme Şefi Ömer Faruk Ayna beraberliğinde Merzifon havaalanına konuşlanan 102 Edremit “Ateş Kuşu”  yangın müdahale ekiplerini ziyaret ederek bölgenin coğrafi durumu  yangın riskli bölgeleri su takviye noktaları ile ilgili sohbet ve istişarelerde bulundular.

Amasya Orman Bölge Ateş Kuşu ve 232 Su İkmal Noktasıyla Yangınlara Karşı 7/24 Hazır

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü olası orman yangınlarına karşı 232 yangın su ikmal noktasıyla dikkat çekiyor.

   Amasya Orman Bölge Müdürlüğü faaliyet bölgesi olan Amasya, Çorum, Samsun, Tokat illerinde   olası orman yangınlarını ivedilikle tespit etmek için 15 gözetleme kulesi,  müdahalede bulunmak için stratejik noktalara konuşlanmış 23 ilk  müdahalede ekip merkezi, Yangınlarla mücadele için  559 alev avcısı, müdahalelerde su ikmalini gerçekleştirmek için ise su toplama çukuru, havuz, gölet ve baraj olmak üzere toplam 232 adet su alanıyla tam bir Yangın harekat  üssüne sahip.

  Orman yangınlarına müdahalede arazöz  ve helikopterin su ikmali yapabileceği Amasya’da 34, Çorum’da 65, Samsun’da 47 ve Tokat’ta 86 adet su toplama çukuru, havuz, gölet ve baraj olmak üzere toplamda 232 adet içi su dolu alana sahip.

 Orman Yangınlarını Önlemek Söndürmekten Daha Kolay

Amasya Orman Bölge Müdürü Ferdi Özer, amaçlarının yangın meydana getirecek sebepleri engellemek olduğunu söyledi.

  Yangınların yüzde 95’inin insan kaynaklı olduğunu belirten Özer, “Hizmet içi eğitimlerle İlk Müdahale Ekiplerimizi orman yangınlarına karşı 7/24 hazır tutuyoruz.

  Bunun yanında 1 adet Merzifon havaalanına  konuşlanmış Ateş Kuşu  yangın söndürme helikopterimiz, alev avcıları olarak adlandırdığımız  ilk müdahale ekiplerimiz, yangın gözetleme kulelerinden ve 112 Yangın ihbar hattından  gelecek yangın ihbarlarına ivedilikle müdahalede bulunmak için konuşlandığı noktalarda 7/24 hazır kıta olarak bekliyorlar.

 Orman yangınlarıyla mücadelede takviye güç olarak 4.224 Orman Yangın Gönüllümüz var.

Ormanı Korumak Vatanı Korumaktır.

  Yeşil vatan için vatandaşlarımızı Orman Yangın Gönüllüsü olmaya davet ediyoruz.

  Bunun dışında orman yangınlarını önlemeye yönelik farkındalık oluşturmak için kamu kurumlarında personele, eğitim kurumlarında öğretmen ve öğrencilere yönelik bilgilendirmeler yapmakta eğitimler vermekte ve vatandaşların yoğun olduğu noktalarda  bilgilendirme broşürleri dağıtmaya ve bilgilendirmelerde bulunmaya devam ediyoruz.

   Orman Yangınlarını önlemek söndürmekten daha kolay olduğu için amacımız orman yangınlarının çıkmasına sebep oluşturacak koşulları ortadan kaldırmaktır.

  Bu sebeple de vatandaşlarımızdan isteğimiz tescilli piknik alanları dışında, orman içerisinde ve çevresinde ateş yakmamaları, ateşi söndürmeden bulundukları alandan ayrılmamaları, gittikleri alanlarda özellikle cam kırıkları gibi yangına sebep olabilecek şeyleri ormanda bırakmamaları, bırakanları uyarmalarıdır.

  Ormanlar hepimizin.

  Ormanlarda  bırakılan  çöp ve atıklar yangınlara sebep olabiliyor.” Ormanlar yanarsa sadece ağaçlar değil ciğerlerimiz de yanar. Dedi

Özer son olarak ormanlarda görülen en küçük bir dumanın bile 112’ye bildirilmesi gerektiğini ifade etti.

Günün Diğer Haberleri