BDDK, Dolandırıcılıkla Mücadele İçin Yeni Önlemler Alıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), son yıllarda artan dolandırıcılık vakalarına karşı yeni güvenlik tedbirleri alacağını açıkladı. Bu çerçevede, bankamatik kartlarında kolay tahmin edilebilen şifrelerin kullanımının yasaklanması planlanıyor.

EKONOMİ - 25-09-2024 14:34

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), son yıllarda artan dolandırıcılık vakalarına karşı yeni güvenlik tedbirleri alacağını açıkladı. Bu çerçevede, bankamatik kartlarında kolay tahmin edilebilen şifrelerin kullanımının yasaklanması planlanıyor. Artan enflasyonla birlikte kredi ve banka kartı kullanımının hızlanması, dolandırıcılık olaylarının artışına neden oldu. Bankaların mevcut güvenlik önlemlerini yetersiz bulması üzerine BDDK harekete geçti ve yapılan araştırmalar sonucunda birçok müşterinin basit şifreler kullandığı belirlendi.

Müşteriler ATM’lerde Şifrelerini Güncelleyecek

Bu nedenle, sıkça kullanılan “1453” ve “1923” gibi tahmin edilmesi kolay şifre kombinasyonlarının yasaklanması öngörülüyor. Yeni düzenlemeyle, bu tür şifreleri kullanan müşterilerin, ATM'lerdeki ilk işlemlerinde şifrelerini değiştirmeye yönlendirileceği belirtildi.

ATM’lerde Küçük Banknot Sorunu

Ayrıca, ATM’lerde küçük banknotların bulunmaması nedeniyle yalnızca 200 TL’lik banknotlar verildiği ifade ediliyor. Bu durum, özellikle büyük şehirlerde vatandaşlar için sorunlara yol açmakta. Düşük miktarlı banknot eksikliği ile ilgili tepkiler sürerken, BDDK'nın amacı kullanıcı güvenliğini artırmak ve ATM’lerdeki bu sorunu en aza indirmek. Yeni banknotların tedavüle girmesi, bu sorunun çözümünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Günün Diğer Haberleri