14-17 Şubat 2019 tarihlerinde Amasya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde sürecek an “Uluslararası Ekonomi, Toplum ve Kültür Sempozyumu” açılış numu Vi Dr. Osman Var, Garnizon Komutanı Tuğgener Nihat Ergün, İstan Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Aziz şehitleri in anısına düzenlenen saygı duruşu ve akabinde İstikl Marşı’mızın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay gerçekleştirdi. Sayın Orbay konuşmasında sempozyuma yurt içi ve yurt dışından akademisyenlerin katıldığına değindi. 2019 yılında 12 büyük kongre yapmayı planladıklarını ve bu etkinliklerin kamu-üniversite iş birliği ile gerçekleşeceğini ifade etti. Amasya’nın son dönemdeki çışmar ile kongre ve kültür şehri ma yunda ilerlediğini belirterek katılımcılara teşekkürlerini iletti.
Ardından Vi Dr. Osman Var yaptığı konuşmada Amasya Üniversitesi’nin böyle güzel bir sempozyumla 2019 sezonunu açmasından dayı duyduğu mutluluğu belirtti. Amasya’nın her yıl çok ciddi akademik etkinliklere ev sahipliği yaptığından ve bu etkinliklerde anının uzmanı akademisyenlerin bir araya geldiğinden söz etti. Bu gibi faydı etkinliklerin şehri de yapılması için Amasya Viliği’nin her türlü desteği nacağını belirtti. Bu çışmarın ili e vizyon kattığına ve ili in tanıtımına önemli fayda sağladığına işaret etti.
Konuşmarın ardından Kosova kökenli an Belgrad Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Naka Nikšić, dinleyicilerin büyük beğenisini ve takdirini an bir piyano resiti sergiledi.
Piyano resitinin ardından yurt içi ve yurt dışında birçok araştırma, make ve bildirisi unan, birçok başarılı çışmaya imza atmış İstan Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ekonomi, toplum ve kültür hakkındaki numunu gerçekleştirdi.
Sayın Bulut numunda sanayi devrimi ile başlayan ve günümüze dek uzanan süreçte, Osmanlı Devleti ve Türkiye sosyoekonomisi hakkında yanlış bilinen konular üzerine konuştu. Hem kendinin hem de diğer akademisyenlerin araştırmarı sonucu ulaşılan doğru bilgilerden söz etti. Kapitizmi merkeze an batı ekonomisinin üstünlüğünün 1830 ile 1980 yılları arasında sürdüğüne, bundan sonra Asya kökenli ekonomilerin yükselişe geçtiğine değindi. İlerleyen yıllarda Türkiye’yi de içine acak bu yükseliş trendinin devam edeceğine işaret etti.
Uluslararası Ekonomi Toplum ve Kültür Sempozyumu Başladı
Amasya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 14 - 17 Şubat 2019 Tarihlerinde sürecek olan Uluslararası Ekonomi Toplum ve Kültür Sempozyumu Başladı
YORUMLAR