'Eğitim Şehri Amasya' Programı kapsamında 2020 Yılında 20 Proje Tanıtım Toplantısı Amasya Belediyesi Kültür Merkezinde Valimiz Dr. Osman VAROL, 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Atlı, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, daire amirleri, okul yöneticileri ve öğretmenlerin katıldığı toplantı ile tanıtıldı.
Saygı duruşu ve istiklâl marşımızın okunmasının ardından İl Millî Eğitim Müdürümüz Doç. Dr. İlker KÖSTERELİOĞLU'nun 2020 yılında Amasya da 20 proje sloganıyla başlatılan çalışmalar sonucunda hazırlanan ve geliştirilen "Miskod Projesi", "Spor ile Sağlıklı Yarınlar", "Müziğin Ritminde Buluşalım", "İl Proje Ambarı", "Paylaşımda Zirve Değişimde Öncü, Çevrimiçi Güvenli Çocuk", "Küçük Filozoflar İçin Felsefe", "Kendimi Tanıyorum Geleceğimi Planlıyorum", "Eğitim Yöneticisi Geliştirme Programı", "Öğretmenin Kimyası", "Şehitlerimiz Anısına Kitap Okuma ve Değerlendirme Günleri", "Uygulama Atölyeleri Her Okulda", "Yaşayarak Öğrenmek için Drama", "Şiddete Sıfır Tolerans", "Vizyon 2023 Okumadan Gerçekleştirmek Güç", "Meslek Liselerinden Gelen Mutlu Çocuk Sesleri", "Amasya Şampiyonlar Ligi", "Ortak Sınavlarla Ortak Gelecek", "Sevgiyle Çıktık Yola", "Şehzadeler Sizi Çağırıyor", "Şehidim Seninleyiz", "Gönüllü Turizm Elçileri", "Bizim Çocuklar", "Doğada Çocuk", "İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim İçin Fablab" ile Erasmus Projeleri kapsamında ilimizce uygulamaya konan 12 erasmus projesi ve OKA (Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı) ile yürütülecek 17 proje hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulundu.
Hazırlanan projeler okul öncesi eğitimden ortaöğretim düzeyine kadar her öğretim düzeyinde akademik başarıya artırmak, spor, müzik, doğa etkinlikleri ile gençlerimizin sosyal ve bedensel gelişimlerini desteklemek, tarihi, kültürel ve değerler eğitimini içeren, öğrencilerimize 21. Yüzyıl yeteneklerini kazandırma amacıyla kodlama eğitiminin de dâhil olduğu, alan uzmanları ve millî eğitim personelinin işbirliği kapsamında hazırlanmıştır.
Açılış toplantısında hazırlanan projeler hakkında konuşma yapan Valimiz Dr. Osman VAROL, Hazırlanan projelerin gerçekçi ve ilimizin 2023 Eğitim Vizyonu noktasında ortaya konulan ihtiyaçlarının göz önüne alınarak ayakları yere basan, mali olanaklar ve insan kaynağıyla gerçekleşmesi mümkün olan projeler olduğunu belirtti.
Eğitim hizmetinin devletin sunduğu en önemli kamu hizmeti olduğunu ve eğitimcilerin de önemli bir işlevi icra ettiklerini hatırlatarak bu eğitim-öğretim yılında eğitime daha öncesine göre daha fazla mesai ayıracağını vurgulayan Vali Varol, "Bizim eğitimdeki kalitemizi 2023 vizyonu doğrultusunda topyekün artırmamız gerekiyor. Bizim Tıp Fakültesine gönderdiğimiz 30 öğrenciyle değil gönderemediğimiz 1500 öğrenciyle ilgilenmemiz gerekiyor. Genç ve yetişmekte olan nüfusumuz olmasıyla övünüyoruz. Ama treni kaçırmadan önce bu nüfusu toplumuna, milletine faydalı bir faaliyet alanına yönlendirmemiz gerekiyor. Yarın nüfus sorunu yaşayan toplumlar durumuna gelmeden önce bu işi çözmemiz gerekiyor. Topyekün eğitimin içerisindeki çok yönlülüğü, çeşitliliği artırmamız gerekiyor. 2023 Eğitim Vizyonunda belirtildi gibi çocuklarımızı her yönden geleceğe doğru bir biçimde hazırlamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
İlimiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi sunduğu toplantı Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü e Twinning Türkiye Koordinatörlüğü tarafından 2009 yılından bu yana yürütülen 'e Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Programı' kapsamında 2018-2019 yıllarında gerçekleştirilen projeleriyle ulusal kalite etiketi ile sertifikası almaya hak kazanan öğretmenlerimize belgelerinin Vali Varol ile protokol üyeleri tarafından verilmesiyle son buldu.