Edinilen bilgiye göre, geçen Cumartesi günü merkez Hacılar Meydanı Mahlesi civarında Yeşilırmak ında gece geç saatlerde, bir fabrikada işçi arak çışan Nadir Hacıköylü (23) ile şoförlük öğretmeye çıştığı üniversite 3. sınıf öğrencisi arkadaşı Melike Arduç’un (21) içinde unduğu 05 DS 103 plakı otomobil henüz belirlenemeyen den dayı istinat duvarının üstünden ırmağa uçtu.
 
         Sulara gömülen otomobildeki genç kız kendi imkanlarıyla kıyıya çıkıp çevreden yetişenlerin yardımıyla kurtulurken, ırmak yatağından çıkartılan otomobildeki Hacıköylü kaybdu. Nadir Hacıköylü’nün cansız bedeni 3 gün sonra düştüğü yerden 5 kilometre ilerideki TEDAŞ Köprüsü civarında undu.
 
         Amasya Belediyesi İtfaiyesi Su Altı Kurtarma ekipleri ve dgıç pisleri ırmak yatağında arama yaparken, akıntıyla sürüklenen gencin cesedini fırıncı arak çışan arkadaşı Ferhat Koç du.
 Arkadaşının cansız bedenini kıyıya çekip pise haber verdikten sonra baygınlık geçirerek bir süre yerde yattıktan sonra kendine gelip am ansa ınan Ferhat Koç, “İki gündür arıyorduk. İçime doğdu. ‘Arkadaşımı ben acağım’ dedim. Sürekli ırmağa bakarak geldim. Çünkü takılacak yer yok. Gittiyse bu ileri gitti dedim. ‘Ziyere’ye yakın çılıklarda bir yerde takıldıysa takıldı’ dedim” diye konuştu.
 
         Akrabarı ve babası Abdullah Hacıköylü de oğlunun cansız bedeninin unduğu yere gelip üzüntüye boğulurken, gencin cesedi pis, itfaiyeci ve AFAD görevlileri tarafından cenaze aracına taşınarak hastane morguna götürüldü.