Amasya İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker KÖSTERELİOĞLU, yapımı devam eden ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)   tarafından desteklenen FABLAB (üretim laboratuvarı) projesi inşaatında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

İnceleme sonrası açıklama yapan İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker KÖSTERELİOĞLU, "Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)   tarafından desteklenen projemiz FABLAB ilimizde Mesleki ve Teknik Eğitimde modern eğitime geçiş modelidir. İlimizde daha önce Macit Zeren Fen Lisesi kampüsüne kurulan MİSLAB ülkemizdeki ilk örneklerinden biri olup kendi bölgesindeki okullara hizmet vermekte ve robotik, kodlama vb. eğitici eğitimi faaliyetleri burada yürütülmekteydi. Şehrimizin bu bölgesindeki öğrencilerimizin de erişimini kolaylaştırmak amacıyla FABLAB kurulmasına karar verilmiştir. Ülkemizde sadece 7 adet olan FABLAB Laboratuvarının 2 tanesinin ilimizde olmasının sonucu olarak mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin sahaya yansıyacağını öngörmekteyiz. FABLAB, tasarımdan üretime tüm süreçleri barındırmakta olup, endüstri 4.0 donanımlarının yer alacağı üretim laboratuvarımızda ilimizdeki mesleki ve teknik eğitim öğrencileri 21.yy. becerileriyle entegre olarak üret, öğren, paylaş sloganıyla hareket edecektir" dedi.

Ayrıca FABLAB teknolojik altyapıyla öğretmen ve öğrencilerimiz sanallaştırma, bulut, sunucu ve ağ çözümlemeleri, yazılım, kodlama, robotik, 3D gibi teknolojiler ile kazanımları artırabilecek inovatif fikirleri geliştirecek uygun eğitim ortamına kavuşmuş olacaklarını ifade etti.

İlimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli rol oynayacak olan mesleki ve teknik eğitimde; sektörün iş gücüne cevap verebilecek niteliğe sahip, gelişen teknolojiye uyum sağlayabilen, altyapı ve donanımı hızla değişen ve gelişen teknolojiyle uyumlu hale getirildiği, bireylere ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri, tutum ve meslek ahlakının kazandırıldığı, teknolojiyi bilinçli kullanan ve yeni teknolojiler üretebilen, teknolojik gelişmeleri toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürme yeteneği kazanmış öğrenciler yetiştirmeyi sağlayacak bütünleşik bir yapı kurmak amacıyla FABLAB  kurulmaktadır.