Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, CNN Türk kanalında yayınlanan Cem SEYMEN ile 'Üretim Rotası' programına konuk oldu.

CNN Türk kanalında yayınlanan Cem SEYMEN ile “Üretim Rotası” programına konuk olan Belediye Başkanı Mehmet Sarı verdiği röportajında şunları kaydetti; “Ben Amasya’mıza önümüzdeki yıllarda ‘Açık Hava Turizm Müzesi’ haline dönüştürmeyi düşünüyorum. Bununla birlikte Amasya’mız dünyaya entegre olmuş şehirler arasına girmiş olacaktır. 8500 yıllık tarihe sahip, 14 medeniyete ev sahipliği yapmış, Osmanlı döneminde saltanata 7 sultan göndermiş bir şehirden bahsediyoruz. Yine Osmanlı döneminde Çelebi Mehmet’in yaşadığı şehirdir. Ayrıca Amasya’mızın adı ‘Kurtuluştan Kuruluşa’ bir şehirdir. Gazi paşa 1919’da buraya geldiğinde, Cumhuriyetin ilk felsefesi ve programı bu şehirde yapılmıştır. ‘Amasya emrinizdedir’ paşam denildiğinde Gazi paşanın evet bu iş tamamdır dediği bir şehirdir. Ayrıca şehrimizin ortasından geçen Yeşilırmak, Özgün ağırlığı ile akan, sadece gözlere ve ruha hitap eden bir nehirdir. Şehrimizi vücut, omuzlar ve baş olarak düşünün. Yeşilırmak Amasya’mızda hiçbir tarımsal alanda fayda sağlamaz, sadece göz güzelliği sağlar. Dünya genelinde de dikkat ederseniz, şehrin ortasından özgün olarak akan tek ırmaktır” dedi.

‘BİR TURİSTİN NE İSTEDİĞİNİ BİLEN BİRİSİYİM’

Amasya’yı turizm cenneti yapabilmek için büyük bir otel zinciri ile anlaştığını söyleyen Başkan Sarı röportajının devamında;

“Sözleşmelerimiz yaptık. Belediyemizin yerini uluslararası bir zincir ile turizmin canlanmasına ilk adımı atıyorum. Yine şehrimizin bir başından başlayıp, Ferhat tepesi dediğimiz noktaya kadar teleferik projemiz var. Ayrıca Yeşilırmak kenarı olarak bilinen yolumuzun sözleşmesini yaptık. Bu noktamıza nostaljik bir tramvay çalışmamız olacak. Yani bir turistin ne istediğini bilen birisiyim” diye konuştu.

‘SEBZE VE MEYVELERİN ÜRETİLDİĞİ VE PAZARLANDIĞI BİR ALAN OLUŞTURACAĞIZ’

Ekolojik tarım ile ilgili de gıda ihtisas organize sanayi bölgesi oluşturmayı planladıklarını belirten Sarı;

“Gerekli yerlerle görüşmelerimizi yaptık. Amasya elmamız, bamyamızın dışında biberinden, patlıcanından, tahılından şehrimizde yetişen tüm sebze ve meyvelerin üretildiği ve pazarlandığı bir alan oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakın illerimizde yapmayı planladığımız Gıda ihtisas organize sanayinin olmadığını düşünüyorum. Ama biz bu çalışmayı şehrimize inşallah kazandıracağız.