Amasya TSO Başkanı, OKA Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kırlangıç, ihracat seferberliği eğitiminde değerlendirmelerde bulundu.
Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, OKA tarafından “Katma Değerli Üretim ve İhracat Sonuç Odaklı Programı” kapsamında ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliği ile “KOBİ İhracat Seferberliği Amasya Çevrim İçi Eğitim Programı”na katılım sağladı.
Program OKA Genel Sekreteri İ. Ethem Şahin ve Ajans Yönetim Kurulu Üyesi Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç’ın değerlendirmeleri ile Amasya YDO Koordinatörü Erdin Güden’in “Amasya Yatırım Ortamı ve Dış Ticareti” konulu sunumu ile başlayıp ardından eğitim seansları ile devam ederken; 19.02.2021 tarihinde OKA Yönetim Kurulu Üyesi, Amasya Valisi Mustafa Masatlı ve TİM Başkanı İsmail Gülle’nin kapanış konuşmaları ile sona erdi. Eğitime 273 katılımcı başvuru yaptı.
KOBİ İhracat Seferberliği Amasya Çevrim İçi Eğitim Programı ile TR83 Bölgesindeki KOBİ'lerin ihracata özendirilmesi, ihracat destekleri, ihracata yönelik yatırım destekleri, pazar analizi ve finansmanı hakkında bilgilendirilmesi ve dış ticaret alanında dijital dönüşümün teşvik edilmesi amaçlandı. Bu bağlamda programda, Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, Türk Eximbank gibi ulusal anlamda ihracat konusunda yetkili birçok kurum tarafından eğitim seansları gerçekleştirildi.
Açılış programında değerlendirmelerde bulunan OKA Yönetim Kurulu Üyesi, Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç, Amasya TSO olarak önceliklerinin yerinde ve yakından temaslarda bulunmak olduğunu belirterek, “Dünyanın pek çok yerinde, üretilen ürünlerin katma değerli ihracatı ve böylelikle zenginliğin arttırması ülkelerin temel hedeflerinden birisidir. İlimizde ihracatta öne çıkan bazı sektörler fasıl bazında örülmemiş giyim eşyası, elektrikli makine ve cihazlar, kazanlar, mekanik cihazlar ve bunların aksam ve parçaları, demir veya çelikten eşyalar ile mermer grubunu da içeren taş, alçı, çimento ve diğer eşyalar ihracat fasılıdır. Dış Ticarette rekabet gücümüzü artırmak istiyorsak, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası olarak önceliğimiz yerinde ve yakından temaslarda bulunmaktır. Sektörde faaliyet gösteren firmalar, şirket temsilcileri ve kurum yetkilileri ile ikili görüşmeler yapılması, ticari ortaklık ve yatırım imkânlarının değerlendirilmesi önceliğimizdir. Program kapsamında, KOBİ’lere yönelik gerçekleştirilecek ihracat destek mekanizmaları, destek süreçleri ve başvuru haritalarını içerecek olan eğitimlerin katılımcılarımıza oldukça faydalı olacağı düşüncesindeyim” şeklinde konuştu.