Amasya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt, aile içi iletişime farklı bir boyut kattı. Çocukların içinde yaşadığı çevreden bihaber olarak yetiştirmemek gerektiğine vurgu yapan İl Müdürümüz Ahmet KURT, “Çocuk hayatı benmerkezci bir şekilde yorumlamamalı. Çocuk mahallesi hakkında, çevre hakkında yorum yapabilmeli. Çocuklarla ülke gündemi de konuşulmalı. Çocuk ‘Ülkemizi korumak için askerimiz kötü adamlara karşı koyuyor’ diyebilmeli.” şeklinde konuştu.

KURT, aile içi iletişime farklı bir boyut kattı. Çocukları içinde yaşadığı çevreden bihaber olarak yetiştirmemek gerektiğine vurgu yapan KURT, “Çocuk hayatı benmerkezci bir şekilde yorumlamamalı. Çocuklarla ülke gündemi de konuşulmalıdır.” dedi.

ÇOCUKLAR DÜNYA ÖĞRETİLMELİ
Çocukların, ailesinin, okulunun ve arkadaşlarının dışında da bir hayatın olduğunu bilmesi gerektiğini ifade eden İl Müdürü Ahmet KURT, “Anne ve baba uğraşılarının temelinde çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak yatar. Bedenleri sağlıklı, zihinleri parlak, psikolojileri sağlam olsun diyedir tüm çabaları. Çocuklara geleceğe yönelik doğru ve güzel hedefler koyup, çocuklardan konulan hedeflere ulaşması beklenir. Bu beklenti ve uğraşılar gayet doğal bir durumdur. Ancak sosyal yaşam içerisinde şahit olduğumuz anne- baba ve çocuk iletişimlerinde konuşma içeriklerinin çoğunun çocukların talepleri eksenli olduğunu üzülerek paylaşmak istiyorum. “Anne bana elbiseyi ne zaman alacaksın? Baba havuza gidelim! Arkadaşlarım tatile falan yere gidecekmiş.” dedi.

AİLE İÇİ İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ 
Aile için, aile içi iletişim yemek yeme, barınma gibi fizyolojik ihtiyaçlar kadar aile içi iletişim de önemli olduğuna vurgu yapan İl Müdürümüz Ahmet KURT, “Aile içi iletişim nasıl etkinleştirilir? Salt çocuk ve aileyi ilgilendiren konuların çocuğun yaşına göre konuşuluyor olması etkili bir aile içi iletişime örnek midir?  Kamuoyunda Bu konuda uzman arkadaşlarımız zaten yeteri eğitim ve bilgilendirmelerde bulunuyor. Ancak bu bahsedişlerin içinde âcizane eksik olarak gördüğüm bir kısma değinmek istiyorum. Çocuklarımızı içinde yaşadığı çevreden bihaber olarak yetiştirmemeliyiz. Çocuk hayatı benmerkezci bir şekilde yorumlamamalı. Kendisinin, ailesinin, okulunun ve arkadaşlarının dışında da bir hayat olduğunu bilmeli. Mahallesi hakkında yorum yapabilmeli mesela. Fikir oluşturabilmeli. Yeri geldiğinde eve yeni alınan bir eşyaya karşı yapabildiği yorumu, şehre yeni yapılan bir projeye karşı da yapabilmeli. Terörle mücadele dediğinizde yaşına göre söyleyecek bir cümlesi olmalı… Ülkemizi korumak için askerimiz kötü adamlara karşı koyuyor diyebilmeli… Velhasıl kelam ülkemizin yarınını devredeceğimiz çocuklarımızın bugünden ülkemize ait söyleyecek sözü olmalı, Çocuklarımız akademik bilgilerin yanında milli ve manevi değerler ile donatılmalı.” diye konuştu.