Amasya İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’Ekmek Sektöründe Hijyen’ ’eğitimi, Amasya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleştirildi. Eğitime Amasya'da ekmek ve ekmek çeşitleri sektöründe faaliyet gösteren esnaflar katıldı.
Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Personelleri tarafından hijyen ve sanitasyon, personel-iş yeri ekipman hijyeni, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma, bozulmalar hakkında eğitim verilerek, katılımcılara yönelik sınav düzenlendi, sınav sonucuna göre başarılı olan katılımcılara sertifikaları düzenlenecektir.
İlimizde ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi yapan 79 adet işletme bulunmaktadır.26 tanesi merkezde 53 tanesi de ilçelerde faaliyet göstermektedir. Ülkemiz ve ilimiz açısından beslenmede önemli bir yere sahip olan ekmeğin uygun şartlarda üretilmesinin sağlanması için denetimler ilimiz gıda kontrol görevlileri tarafından düzenli bir şekilde yapılmaktadır.