Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe teşkilatı, Taşova’da düzenlediği kahvaltı programında mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Taşova’da İmza Garden düğün salonunda düzenlenen toplantıya Taşova Belediye Başkanı Ömer Özalp, CHP Amasya İl Başkanı İlker Küp, İlçe Başkanı Ömer Sayan, Amasya İl encümeni Ahmet Alan, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Açılış konuşmasını CHP İlçe başkanı Ömer Sayan yaptığı açılış konuşmasında Sayın il Başkanım, Milletvekilim, Belediye başkanım, il encümenimiz ve sevgili muhtarlarımız hepiniz hoş geldiniz. Genel yönetim muhtarlıklar, belediye başkanlıkları, il genel meclis üyelikleri olarak genel yöneticilerin yerel yöneticiler olarak sorunların çözümlendiği yerlerdir. Bu yerel sorunların çözümlenmesindeki en önemli olay yerel yöneticilerin genel yöneticiler ile tanışıklığıdır. Bizlerde bu anlamda muhtarlarımızla tanışıklığımızı artırmak amacıyla böyle bir program düzenledik. Hepiniz tekrardan hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum. Dedi.

Kamudaki Tasarruf Tedbirleri kapsamında birçok yardımı Kıstılar.

Taşova Belediye Başkanı yaptığı konuşmada; köylerimizde birçok sorunların olduğunu biliyoruz bunlardan bazıları içme suyu, yol ve kanalizasyon sorunları bunlar genelde özel idarenin yapması gereken işler fakat bir köyümüzde kanalizasyon tıkanıyor vatandaş özel idareyi arıyor sıraya yazıyorlar. On gün sonra sıra vatandaşa geliyor. Vatandaş on gün bu pislik ile mi yaşayacak. Taşova Belediyesi küçük bir ücret karşılığında vidanjör gönderiyor. Gönlümüz ister ki bu ücreti almayalım ama tasarruf tedbirleri kapsamında belediyemizin de birçok kaynağını kestiler o yüzden bu ücreti almak zorundayız. İfadelerine yer verdi.

63 Köyümüz 73 Mezramız Var

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis üyesi Ahmet Alan konuşmasında Sevgili muhtarlarımız 63 köyümüz 73 mezramız var hepimizin çeşitli ihtiyaçları var bunlar yeri geliyor altyapı yeri geliyor içme suyu, yeri geliyor çevre temizlemesinde bunların en önemlisi içme suyu ve sulama suyu, sonuçta hepimiz çiftçiyiz köylüyüz.

Tüm köylerimizin alt yapısı konusunda sıkıntıları var beni her biriniz tanıyorsunuz özel idarede 63 köyümüzün her zaman sıkıntılarını dile getirdik.  Getirmeye de devam ediyoruz. Malum kısıtlama dönemi diye tüm sorumları dile getirdiğimiz zaman genelgeyi önümüze getiriyorlar. İfadelerini kullandı.

 Yaklaşık 3 ay önce yapılan seçimlerde CHP'nin birinci parti konumuna geldiğini belirten Karagöz, "Vatandaşlarımız CHP'ye bir kredi açtı ve birinci parti yaptı. Bu kredinin farkındayız ve bunu iyi kullanmak istiyoruz. Herkese eşit şekilde davranmak istiyoruz. Kamuda tasarrufun yapılmasına karşı değiliz ama bunun, yukarıdan başlayarak en aşağıdaki vatandaşlarımıza kadar inmesi gerekiyor. Atalarımızın bizlere bıraktığı ülkemizin kazanımlarının devam etmesi gerekiyor. Bizler de bu uğurda çalışmaya devam ediyoruz." dedi.