Bedelli askerlik ücreti ile ilgili bilgilerin detaylarına değinmek gerekirse, 2024 Temmuz ayı için henüz net bir bilgi bulunmuyor. Ancak, Ocak-Haziran 2024 dönemi için bedelli askerlik ücreti 182.609,04 TL olarak belirlenmişti.

Temmuz-Aralık döneminde ise bu ücret, memur maaşlarına yapılan zam oranlarına göre yeniden belirlenecek. 6 aylık enflasyon farkının hesaplanacağı tarih 3 Temmuz olarak açıklandı.

  Bedelli askerlik ücreti, memur maaşlarının katsayı oranlarına göre hesaplanmaktadır. Ödeme yapılacak tarihte geçerli olan memur aylık katsayısı ile 240.000 gösterge rakamı çarpılarak hesaplanır.

  Temmuz ayında yapılacak olan memur zammının açıklanmasıyla birlikte bedelli askerlik ücreti de netlik kazanacaktır.

   Başvuru şartlarını taşıyan kişiler, bedelli askerlik ücretini peşin olarak Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlükleri aracılığıyla ödeyebilirler. Başvurular hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir.

  Temmuz 2024 için bedelli askerlik ücretiyle ilgili kesin bilgilerin, memur zammının açıklanmasının ardından belirlenecek.