Artan enflasyon, ülke genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar hemen hemen her sektör ve hizmeti etkilerken alkol ve sigarayı es geçmiyor.

Mayıs ayında belirli alkol ve içti markalarına gelen ÖTV zammının ardından birçok içki firmasına zam geleceği açıklandı.

 Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Aybaş, "Bir çok içki firması 1,2,3 Temmuz arası sahaya çıkmayacak gelecek zam oranı % 17 ila 25 arası olacaktır bilginize" ifadelerini kullandı.

SİGARA ZAMMI DA YOLDA

   Son dönemde sigaraya art arda gelen zamların en büyüğü Temmuz ayında uygulanacak. Yasa gereği sigaranın ÖTV'si Ocak ve Temmuz aylarında, geçtiğimiz 6 aylık Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında artırılıyor.

  Bu altı aylık dönemde ÜFE'nin yüzde 20'nin altında olması beklenmiyor. Böylece sigaranın perakende fiyatları en düşük 60 TL olacak şekilde artacak. Ekonomik krizin neden olduğu yüksek enflasyon nedeniyle 2024 Ocak ayında başlayan zam yağmuru devam ediyor. Temmuz ayında beş sigara grubuna zam geldi. Yeni zamlarla birlikte bu beş gruptaki sigaraların fiyatları 3 ila 10 TL arasında artacak. Zamlar 4 Temmuz'dan itibaren etiketlere yansıyacak.