TÜİK tarafından açıklanan enflasyon farkına göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73, memur emeklileri ise yüzde 19,31 oranında zam alacak. Ancak kök maaş sorunu sebebiyle bazı emeklilerin maaşı 10 bin TL’de kaldı.

Bunun üzerine milyonlarca emekli bu duruma tepki göstermeye başladı. Ankara’da ise zam mesaisi devam ederken emekliler hükümetten çıkacak kararı dört gözle bekliyor.

Ocak ayında yapılan yüzde 49,25 zam ile birlikte 10 bin TL yükselen en düşük emekli maaşı aylar içerisinde eriyerek Temmuz itibariyle aynı maaş ile geçinmek nerdeyse imkansız hale geldi.

Emekli maaşlarına ilişkin AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak "Önümüzdeki hafta başında açıklama yapacağız" şeklinde konuştu. Güler bu açıklamasının ardından gözler tekrar Ankara'ya çevrildi.

Emekli maaşlarına ilişkin kritik kulis bilgisin paylaşıldı.

Kulis bilgileri, emekli maaşı konusuyla ilgili hem AK Parti ile hem de bakanlık kaynakları bilgiler en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını açığa verdi.

 “En düşük emekli maaşının 12 bin TL olması noktasında uygun buldukları Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekonomi yönetimi rakamı onayladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak ve açıklanacak” ifadelerini kullandı.