Amasya Valisi Yılmaz Doruk, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Vali Doruk mesajında; “15 Temmuz, Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milli birlik ve beraberliğimizin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gündür.

Bugüne kadar Aziz Milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir.

Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi, Ülkesine, Devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını tüm dünyaya haykıran Asil Milletimizin ferasetiyle hüsrana uğratılmıştır.

15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, farklı siyasi, sosyal ve kültürel görüşlerden vatandaşlarımızın bir araya gelip, millî ve manevî bir ruhla yek vücut olduğu, dahili ve harici düşmanlara geçit vermediği, ‘Milletin Zaferi’ olarak tarihe geçen bir destandır.

Şunu bütün dünya bilmelidir ki; 15 Temmuz gecesini ve o gece vatanımızın bekası için canını feda eden Aziz Şehitlerimiz ile cesaret timsali Kahraman Gazilerimizi asla unutmayacak, 15 Temmuz’da yazılan destanı ve bu destanın kahramanlarını nesilden nesle aktaracağız.

 Bu düşüncelerle; Ülkemizin bir daha böyle ihanetlerle karşılaşmamasını temenni ederken, 15 Temmuz’da sokağa çıkıp o karanlık geceyi aydınlığa kavuşturan Milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyor, geçmişten günümüze Vatan, Bayrak ve Mukaddesat uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimiz ile hayatını kaybeden Gazilerimizi rahmetle yâd ediyor, hayatta olan Gazilerimize ise sağlık ve huzur dolu uzun ömürler diliyorum’dedi.