Son günlerde Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremler sonrası Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya üzerinden uyarılarda bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Tokat-Çorum ve Adana-Mersin bölgelerine dikkat çekerek, Tokat depremi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bektaş, haritalarda ilgili noktaları göstererek yaptığı açıklamada, "M4 SULUSARAY- TOKAT DEPREMİ Yıkıcı olmayan, ancak 7 den küçük deprem üretebilecek levha içi bir fay tarafından üretilmiştir. Bir süredir devam eden Tokat- Corum ve Adana-Mersin orta büyüklükteki levha içi depremleri levha sınırı olan Doğu Anadolu Fayının M 7,8 depremi sonucudur” ifadelerini kullandı.

"7 BÜYÜKLÜĞÜNDEN KÜÇÜK DEPREMLER ÜRETEBİLİR"

Bektaş ayrıca, " M4 MERSİN DEPREMİ Sol yönlü Doğu Anadolu Fay Sistemine bağlı 7,8 ve 7,5 Maraş deprem çifti Kuzey Anadolu Fay Sistemini de çalıştırarak karşılıklı olarak Malatya-Adana-Mersin ve Amasya-Çorum-Tokat levha içi depremlerine neden oluyor. Levha içi faylar 7 den küçük deprem üretebilir" şeklinde paylaşım yaptı.