Resmi Gazete’de yayımlanan kararla evini kiralamak isteyenlere yeni haklar verildi. Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemelerde yapılan değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlandı.

   1 Ocak 2024’te yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, konutların kısa süreli kiralanabilmesi için izin belgesi alınması zorunluluğu getirilmişti. Bu izin, konutların tek seferde 100 gün veya daha kısa süreyle turizm amaçlı kiralanmasını kapsıyor.

   Yönetmelikte yapılan son değişikliklerle birlikte, devre mülklerin kiralanmasına yönelik yeni düzenlemeler getirildi. Artık devre mülkler, maliklerin ortak kararıyla yönetim şirketleri tarafından kiralanabilecek. Tapuda devre mülk hakkı bulunan her bağımsız bölüm için ortak maliklerin temsilci olarak seçtiği kişiler, bu kararı noterde onaylatacak. Devre mülk sözleşmesi ve imar durum belgesi örneği de izin alınırken sunulacak. İzin belgesi, kiralamanın devredildiği yönetim şirketi adına düzenlenecek.

  Bu değişiklikler, konut sahiplerinin mülklerini daha esnek bir şekilde kiralamalarına olanak tanırken, yasal düzenlemelere uygun hareket etmelerini de sağlayacak. Yönetmelik, konut kiralamalarında şeffaflığı ve düzeni artırmayı hedefliyor.