Çinli teknoloji devi Xiaomi, yazılım desteği biten modeller listesini güncelledi.

Akıllı telefon satın alırken göz önünde bulundurduğumuz kritik unsurlardan biri, cihazın ne kadar süreyle güncelleme alacağı konusudur.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, popüler Xiaomi, Redmi ve Poco markaları altındaki birçok akıllı telefon modelinin yazılım desteğini sonlandırma kararı aldı.

Bu değişiklikle birlikte, Xiaomi Mi 10 serisi ve Redmi Note 10 serisi gibi modeller artık düzenli yazılım güncellemeleri almayacak.

Yazılım desteği sona eren Xiaomi cihazları arasında Mi 10S, Mi 10 Pro, Mi 10, Mi 10 Ultra ve Mi 11 Lite 5G gibi modeller bulunuyor. Bu cihazlar, Çin, Avrupa ve diğer bölgelerdeki çeşitli varyantlarıyla birlikte artık yeni yazılım güncellemeleri almayacak.

Redmi kullanıcıları için de benzer bir durum söz konusu. Orta segmentte popüler olan Redmi Note 10 serisi de yazılım desteğinden mahrum kalacak.

Bu seriden etkilenen modeller arasında Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 10, Redmi Note 10 5G, Redmi Note 10T ve Redmi Note 8 (2021) yer alıyor.

Ayrıca, Poco markası altında da bir model bu karardan etkilendi. Poco M3 Pro 5G, yazılım desteği sona erdirilen cihazlar arasında listelendi.

Bu karar, söz konusu listedeki cihazlar artık yeni özellik güncellemelerini, hata düzeltmelerini veya güvenlik yamalarını almayacak anlamına geliyor.

Bu da kullanıcıların, potansiyel güvenlik açıkları ve yeni uygulamalarla uyumluluk sorunları yaşayabileceği anlamına geliyor.