CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partinin haftalık TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Özel, emekli maaşları, enflasyon ve MHP ile ilgili dikkat çekici ifadeler kullandı.

En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücret Olmalı

Özgür Özel, "Biz en düşük emekli maaşının bir asgari ücret olmasını söyledik. Tayyip Bey buna dertlenmiş, demiş ki ‘Bunların sırtında küfe yok.’ Vallahi aslında ben de onu söylüyorum. Ben küfe istiyorum, Cumhuriyet Halk Partisi olarak küfe istiyoruz," dedi.

Milletin Derdi Onurlu Vazifemiz

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olarak, "Biz milleti yük görmeyiz, milletin derdini onurlu vazife biliriz. Millet sana küfeyi verdi, küfenin içine emekliyi koyuyorsun taşıyamıyorsun, asgari ücretliyi taşıyamıyorsun, çiftçiyi, emekçiyi taşıyamıyorsun. Madem taşıyamıyorsun, çıkar küfeyi, biz taşıyacağız!" ifadelerini kullandı.

Enflasyon ve Suç Duyurusu

Özgür Özel, enflasyonun düşük gösterilerek maaş zamlarının etkilenmesine tepki gösterdi ve yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. "Sokaktaki enflasyon yüzde 71’ diyen TÜİK’in kendi binasında enflasyon yüzde 385. Geçen sene 35 TL olan yemek şimdi 170 lira," dedi.

MHP'ye Mesaj

MHP'nin 154 kişilik liste hazırladığı iddialarına da değinen Özel, "MHP’de herkesin yaka silktiği ikili, 154 kişilik liste yapmış, bizimle hesaplaşacaklarmış. Sayın Bahçeli biz hazırız. Ama siz önce bir vicdanınızla hesaplaşın. Göreceksiniz, vicdanen rahat edemeyenler, gün gelecek o ikisinden hesap soracak!" şeklinde konuştu.