Teknoloji devi Apple’ın yapay zeka özellikleri iPhone'lara geliyor.

 Amerikan teknoloji devi Apple, iOS 18.1 Beta güncellemesiyle birlikte Apple Intelligence'ın ilk sürümünü yayınladı. Bu güncelleme, otomatik e-posta ve resim oluşturma, bildirimleri sıralama gibi yapay zeka özelliklerini bir araya getiriyor ve şu anda yalnızca kayıtlı Apple geliştiricileri tarafından kullanılabiliyor.

  Apple'ın yeni yapay zeka özellikleri iPhone, iPad ve Mac cihazlarında erken geliştirici önizlemelerinde test edilmeye hazır. Bu güncellemeleri yüklemek için bir iPhone 15 Pro veya Pro Max ya da Apple Silicon çipli bir iPad veya Mac'e ihtiyaç var. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra kullanıcılar, cihazlarının Ayarlar menüsünden bir bekleme listesine katılarak erişim için bir bildirim beklemeliler.

   Apple, bu yapay zeka özelliklerini ilk olarak Haziran ayında düzenlenen Dünya Geliştiriciler Konferansı sırasında duyurdu. Şirket, genellikle takip yazılımı güncellemeleri için beta sürümlerini daha erken yayınlamazdı, ancak bu kez yapay zeka güncellemelerini 18.1 güncellemesine bölerek geliştiricilerle test etmeye başlamak, geniş çapta kullanıma sunulmadan önce hataları ortadan kaldırmaya ve özellikleri test etmeye yardımcı olabilir.

İOS 18.1 BETA GÜNCELLEMESİNDE NELER VAR?

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerine sahip olanlar, bugünden itibaren yazma araçları, Siri'nin yeni tasarımı, bildirimleri özetleme ve yazıya dökme, yeni mail kategorileri ve akıllı yanıtlar gibi çeşitli Apple Intelligence özelliklerini deneyebilecekler.

HANGİ CİHAZLAR YENİ YAPAY ZEKA ÖZELLİKLERİNDEN YARARLANACAK?

Apple Intelligence yayınlandığında, iOS 18'i destekleyebilen her telefonla uyumlu olmayacak. Apple, duyurusu sırasında A17 Pro işlemcili veya M serisi çipli bir cihaz gerektiğini belirtti. Bu da iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max dışındaki yeni iPhone modellerinin bu özelliklerden yararlanamayacağı anlamına geliyor.