BOTAŞ, ağustos ayı için geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerine yönelik doğal gaz tarifelerini ve elektrik üretiminde kullanılan doğal gazın fiyat tablosunu güncelledi.

  Buna göre, konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı %38 oranında artarken, yıllık tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik dışındaki doğal gaz kullanımında %33,1 artış yaşandı.

  Elektrik üretimi amacıyla kullanılan doğal gaz ve yıllık tüketimi 300 bin 1 metreküp üzeri olan serbest tüketicilerin elektrik dışındaki doğal gaz kullanımı fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

  Sanayi aboneleri için doğal gaz tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp başına 8.549 TL, kademe 2 için ise 11.380 TL olarak belirlendi. Elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın fiyatı ise 1000 metreküp için 12.000 TL olarak açıklandı. Konut tüketicileri için belirlenen ağustos ayı satış fiyatı ise 1000 metreküp doğal gaz için 5.631 TL olarak duyuruldu.

  Doğal gaz fiyat tarifeleri, BOTAŞ tarafından aylık olarak güncellenmektedir. Kurumun internet sitesinde yapılan açıklamada, "Doğal gaz toptan satış fiyatları, piyasa koşulları, fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun tarife kararları ve maliyet unsurlarındaki değişimlere göre mümkün olan en uygun seviyede belirlenmektedir." ifadelerine yer verildi.