CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli maaşlarının yetersizliğine dikkat çekti ve mevcut enflasyon ortamını eleştirdi. Burdur'da partisinin il belediye başkanları toplantısında konuşan Özel, emekli maaşlarının artırılması gerektiğini vurguladı.

Özel, Burdur’da CHP Burdur İl Başkanlığı’nı ziyaret ederken, bir partili tarafından kendisine sahipsiz bir köpek yavrusu hediye edildi. Partililere balkon konuşması yaparak hitap eden Özel, partinin "babaevi" niteliğinde olduğunu ve herkesin buraya sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

FİYATLAR İLLERE GÖRE FARKLI

Özgür Özel, sabah ziyaret ettiği fasulye tarlasındaki üretim ve satış farklarını örnek vererek, köylülerin ve üreticilerin zor durumda olduğunu söyledi. Fasulyenin tarlada 8 liraya satılırken, İstanbul’da 120, Didim’de ise 200 liraya satıldığını belirtti. Özel, tarım ürünlerinin maliyetlerinin yüksek olduğunu ve bu durumun üreticiyi ezdiğini vurguladı. Ayrıca süt üreticilerinin de benzer sıkıntılar yaşadığını, yem maliyetlerinin yüksek olduğunu ve bunun üretimi olumsuz etkilediğini ifade etti.

"SGK BORÇLARINI ÖDEYELİM, EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 17 BİN 500 TL OLSUN"

Emekli maaşlarının artırılmasına ilişkin eleştirilerde bulunan Özel, 31 Mart seçimleri öncesi yaptığı mitinglerde emeklilerin geçim sıkıntısını dile getirdiğini hatırlattı. Şu anki emekli maaşının 12 bin 500 lira olduğunu belirten Özel, "Ocakta 10 bin lira maaşla 25 kilo dana kıyma alınabiliyordu, bugünse 12 bin 500 lira maaşla 20 kilo kıyma alınabiliyor. Emeklinin maaşından 5 kilo kıyma parası enflasyon oyunlarıyla çalındı" dedi.

Özel'den Erdoğan'a emekli maaşı teklifi geldi. Özel, "En düşük emekli maaşını 17 bin 500 TL yapın. Bütün SGK borçlarını ödeyelim" dedi.