Tokat’ta Merkez’e bağlı Şehitler Köyü yaylası ve 30 civar köy yaylalarını olumsuz etkileyecek olan maden arama çalışmaları ile ilgili tepkilerini göstermek isteyen ve Tokat’taki doğa katliamına dur diyen vatandaşlar, Tokat Valiliği önünde toplandı.

Tokat’ta geçtiğimiz günlerde Merkez’e bağlı Şehitler Köyü Yaylacık mevkiinde maden arama çalışmaları yapılması için EMSA Madencilik Şirketi’ne maden arama ruhsatı verildiği öğrenildi.

Tokat’ta Merkez’e bağlı Şehitler Köyü yaylası ve 30 civar köy yaylalarını olumsuz etkileyecek olan maden arama çalışmaları ile ilgili tepkilerini göstermek isteyen ve Tokat’taki doğa katliamına dur diyen vatandaşlar ise bugün Tokat Valiliği önünde toplandı.

Tokat’ta gerçekleştirilmek istenen doğa katliamına “dur” demek isteyen Sivil Toplum Kuruluşları ve duyarlı olan Tokatlı vatandaşlar, tepkilerini göstermek, Tokat'ın doğasına sahip çıkmak için İstanbul’dan katılım sağladı.

TOKDEF ve bağlı 98 köy dernekleri, Tokat Federasyonları, Konfederasyonları olmak üzere 10 otobüs dün gece İstanbul’dan yola çıkarak Tokat’a geldi. Tokat’ta Valilik önünde toplanan kalabalık grup, ellerindeki pankartlarla birlikte “Direne direne kazanacağız”, “Tokat uyuma, Doğana sahip çık!” sloganları atarak maden arama çalışmalarına, yapılmak istenen katliama "dur" dedi.

Tokat Valiliği önünde yapılan eyleme birçok köy derneği, STK’lar ve vatandaşlar da destek verdi. EMSA Madencilik Şirketi’nin Tokat’ta yapacağı talana karşı sesini çıkaran, tepkisini gösteren vatandaşların, Tokat Valiliği önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından bir basın açıklaması da Sorhun Yaylası’nda yapacakları belirtildi.