Amasya İl Özel İdaresi Meclis salonunda gerçekleşecek toplantıda Amasya’yı ilgilendiren 19 madde görüşülecek. Maddeler oy çoğunluğuna göre kabul ya da reddedilecek.

İşte Amasya İl Genel Meclisi’nde görüşülecek 19 madde:

1- İlimiz Suluova İlçesine bağlı Oğulbağı Köyünde Suluova Belediyesi adına kayıtlı 155 nolu parsel üzerinde teknik alt yapı alanı ve yenilenebilir enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesisi Alanı (Mikro Hest Ges Enerji Santrali) için imar planı yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık ile Enerji ve Doğal Kaynaklar komisyonlarınca hazırlanan raporun görüşülmesi.

2- İdaremiz taşınmazlarından Amasya İli Merkez İlçesi Aydınca Köyünde 149 ada 66 nolu parsel ile 149 ada 67 nolu parsel üzerinde kayıtlı halı saha ve tek katlı giyinme odası bulunan taşınmazların Aydınca Köyü ile çevre köy halkının istifadesine sunulmak üzere Aydınca Köyü Tüzel Kişiliğine tahsis edilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık ile İnceleme ve Araştırma komisyonlarınca hazırlanan raporun görüşülmesi.

3- İl Genel Meclis üyesi Orhan AKGÜL ve Selahattin YAYLA' nın imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 05.08.2024 tarihli önerge doğrultusunda; İlimiz Göynücek İlçesine Çamurlu Köyünün İlçe bağlantısının idaremiz yol ağına alınması ile ilgili Yol ve Ulaşım Hizmetleri ile Plan ve Bütçe komisyonlarınca hazırlanan raporun görüşülmesi.

4- İl Genel Meclis üyesi Tekin SOBACI ve Reşat KORKMAZ in imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 05.08.2024 tarihli önerge doğrultusunda; Taşova İlçesi Uluköy Köyünde yaklaşık bir aydır içme suyu isale hattında sorun yaşıyor 35 yıllık aspes borular ömrünü tüketmiş durumda, köylünün bütün çabalarına rağmen sorunun nereden olduğu bulunamadı. Mevcutta olan sondaj çalışıyor büyük bir köy olduğu için yetersiz geliyor, bu konunun acil bir şekilde incelenmesi ve çözülmesi ile ilgili Çevre ve Sağlık ile Köy İşleri komisyonlarınca hazırlanan raporun görüşülmesi.

5- İl Genel Meclis üyesi Kenan KOÇ ve Yasin KUZUCU' nun imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 05.08.2024 tarihli önerge doğrultusunda; Merzifon İlçesi Çavundur köyünden Karamustafapaşa köyüne kadar olan 7 kmlik eski devlet karayolunun Belediye sınırlarında olduğundan belediyenin bakım ve onarım yapamadığından, 8 köy grup yolu olduğundan, aktif bir şekilde kullanıldığından yol ağının özel idare yol ağına alınması ile ilgili Yol ve Ulaşım Hizmetleri ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarınca hazırlanan raporun görüşülmesi.

6-İl Genel Meclis üyesi Mehmet Şükrü ARSLAN ve Selahattin YAYLA' nın imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 05.08.2024 tarihli önerge doğrultusunda; İlimiz Hamamözü ilçesi Arpadere köyü sulama göletinin, dede köy göletinin temizletilip alanın genişletilmesi ile ilgili Göletler ve Su ürünleri komisyonunca hazırlanan raporun görüşülmesi.

7- İl Genel Meclis üyesi Reşat KORKMAZ, Hasan Basri İNAN, Ömer BOLAT ve Bekir YILDIZ' ın imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 06.08.2024 tarihli önerge doğrultusunda; İlimiz genelinde bulunan köy ilk ve orta öğretim okullarında 2024-2025 öğretim yılında spor faaliyetleri için malzeme ve diğer ihtiyaçların karşılanmasıyla ile ilgili Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler ile Plan ve Bütçe Komisyonlarınca hazırlanan raporun görüşülmesi.

8- İl Genel Meclis üyesi Bekir YILDIZ ve Hasan Basri İNAN' ın imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 06.08.2024 tarihli önerge doğrultusunda; İlimiz genelinde yapılan tarımsal faaliyetlerde aşırı kuraklıkla beraber bitkilerde sulama sorunu yaşanmaktadır. İlimiz genelinde bitki desenin kuraklığa dayanıklı bitkilerden oluşturulması ve desteklenmesiyle ile ilgili Tarım orman ve Hayvancılık ile Plan ve Bütçe Komisyonlarınca hazırlanan raporun görüşülmesi.

 9- İl Genel Meclis üyesi Hasan Basri İNAN, Akın Yağız DEMİRELLİ ve İsa YILMAZ' in imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 06.08.2024 tarihli önerge doğrultusunda; İlimiz genelinde kuraklık nedeniyle su depoları ve sondajlar elektrik enerjisi ile çalıştırılmaktadır. Maliyetin düşürülmesi için yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanabilmesi için projeler yapılarak hibelerden faydalanabilmesi ile ilgili Enerji ve Doğal Kaynaklar ile Köy İşleri Komisyonlarınca hazırlanan raporun görüşülmesi.

10- İl Genel Meclis üyesi Alaatdin KOKMAZ, Recep ZORLUKUŞ ve Memduh TEKCAN 'in imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 06.08.2024 tarihli önerge doğrultusunda; Amasya Merkez Yeşilöz, Böke, Karataş, Sarıalan, Karaibrahim, Bayat ve Ümük köylerimizin ortak alanlarında bulunan yolun ve Hodulca Baba türbesi yolunun paletli iş makinası ile genişletilmesi, aynı yol üzerinde geçiş yerlerinde kullanılmak üzere 8 adet 500 lük menfez borusunun verilmesi ile ilgili Yol ve Ulaşım Hizmetleri ile Köy İşleri Komisyonlarınca hazırlanan raporun görüşülmesi.

11-  İl Genel Meclis üyesi Memduh TEKCAN, Recep ZORLUKUŞ, Alaatdin KOKMAZ' in imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 06.08.2024 tarihli önerge doğrultusunda; Amasya Merkez Avşar Köyü ve Sarayözü Köyü yollarının aşırı bozulmasından yolların sati asfalt yapılması ile ilgili Yol ve Ulaşım Hizmetleri ile Plan ve Bütçe Komisyonlarınca hazırlanan raporun görüşülmesi.

12- İl Genel Meclis üyesi Gürkan ERKİŞİ, Cem ACAR ve Kenan YÜCE' nin imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 06.08.2024 tarihli önerge doğrultusunda; Amasya Merzifon Sarıköy köy içinden malum karayolları geçmektedir. İlgili yola bağlantı anlamında özel idarenin yapacağı yaklaşık 2.500 metrelik kısmın yapılması ile ilgili Yol ve Ulaşım Hizmetleri ile Plan ve Bütçe Komisyonlarınca hazırlanan raporun görüşülmesi.

13- İl Genel Meclis üyesi Alaatdin KORKMAZ, Recep ZORLUKUŞ, Memduh TEKCAN' nın imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 06.08.2024 tarihli önerge doğrultusunda; Amasya Merkez Kayabaşı Köyü ana asfalt yolu ve anayollarının ihtiyaç duyulan yerlere yağmur ve yağış tahliyelerinin yapılması ile ilgili Yol ve Ulaşım Hizmetleri ile Plan ve Bütçe Komisyonlarınca hazırlanan raporun görüşülmesi.

14- İl Genel Meclis üyesi Ahmet ALAN, Memduh TEKCAN, Alaatdin KORKMAZ' ın imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayıı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 06.08.2024 tarihli önerge doğrultusunda; Amasya Taşova İlçesi Darmaderesi, Darma, Dereli ve Belevi köylerinin sulama açık kanallarının tahrip ve uzun yıllardır bakımsız yıkık ve bazı yerlerden orman ve köy içerisinden geçmesinden dolayı verim alınamamaktadır. Mevcut bu kanalların sulamada daha faydalı olması için kapalı sulama kanalı olarak yenilenmesini ve yerinde incelendiğinde bu kararın doğru olduğu anlaşılacaktır. Gereğinin yapılması ile ilgili Göletler ve Su Ürünleri ile Köy İşleri Komisyonlarınca hazırlanan raporun görüşülmesi.

15- 11 Genel Meclis üyesi Ahmet ALAN, Memduh TEKCAN, Alaatdin KORKMAZ' ın imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 06.08.2024 tarihli önerge doğrultusunda; Amasya Taşova Akınoğlu ve Belevi köyü arasındaki köprünün dere geçişinde alçak olması ve dar olması sebebiyle ulaşımda sıkıntı çekilmektedir. Bu köprünün yerinde incelenerek tespitinin yapılması ve ivedilikle yenilenmesi ile ilgili İnceleme ve Araştırma ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri Komisyonlarınca hazırlanan raporun görüşülmesi. 16- İl Genel Meclis üyesi Bekir YILDIZ ve Orhan AKGÜL' ün imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 06.08.2024 tarihli önerge doğrultusunda; İlimiz Göynücek İlçesine köylerinde köye dönüşlerin sağlanması açısından köy yerleşim alanlarının genişletilmesi ile ilgili İnceleme ve Araştırma ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarınca hazırlanan raporun görüşülmesi.

17- Hatuniye Mahallesi İçeri Şehir sokağının, Öğretmenevinden başlayarak Yalı Sokağına kadar olan yolun, 2918 Sayıh Karayolları Trafik Kanunu'nun 12. maddesi ve Karayolları Yönetmeliğin 17 ve 18'inci maddeleri gereğince, saat 10:00-24:00 arasında araç trafiğine kapatılmasına ve aynı güzergahta park yasağı uygulanmasına karar verildiğinden İlimize gezi ve tatil amaçlı gelen turistlerin o bölgede yer alan otellerde konaklamaları için bagaj ve çantalarının naklini sağlamak amacı 1 adet 4 kişilik golf aracının İdaremiz tarafından alınması, alman araçların bedelinin Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü "Taşıt Alım Projesi" bütçe kaleminden karşılanması teklifinin görüşülmesi.

18- İlimiz Merkez İlçesine bağlı mülkiyeti Tapulu Konut İdaresi adına kayıtlı İpekköy Köyü 120 ada 83 nolu parselde Konut Alanı yapmak için hazırlanan nazım ve uygulama imar planının onaylanması teklifinin görüşülmesi.

19- İlimiz Merkez İlçesine bağlı Saz Köyünde mevcut 1/1000 ölçekli imar planı ile kadastral durumun uyumsuz olduğu ve yapılan araştırmalarda Nazım İmar Planının da bulunmadığı anlaşıldığından söz konusu imar planında revizyon yapılması teklifinin görüşülmesi.

Haber : objektifamasya