2022 yılının Mart ayında, Ankara'nın Sincan ilçesindeki bir özel okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Eyüp Sağlık (60), sosyal medyada fenomen olmak isteyen bir öğrencisinin kendisine yönelik saygısız hareketlerine maruz kalmış ve başka bir öğrenci tarafından kayda alınan o anlar ise büyük tepki toplamıştı. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

  Maruz kaldığı durumun ardından kendisine ulaşan gazetecilere konuşan Eyüp Sağlık ise öğrencisine sahip çıkarak kendisini affettiğini söylemişti. Örnek davranışıyla büyük takdir toplayan Eyüp Sağlık, kendisinin de hatası olabileceğini belirterek verdiği röportajda şöyle konuşmuştu:

"Biz tabii büyüğüz ve eğitimciyiz. Bir hata ile bir Türk evladı kaybedilemez. Herkesin geçmişte elbette ki hataları var. Bu çocuk da bir şiddet uygulamamış, evet öğretmene, mesleğe zedeleyici hareketler ama çocuk da bilinçli değil. Kendisini affettim. Onunla ve velisiyle de buluştum. Bu bizim evladımız, atamayız. Bu çocuğa ne yapması gerektiğini öğretememişiz. Kendi payıma söylüyorum, diğer meslektaşlarım için değil. Ben öğretememişim. ”ifadelerini kullanmıştı.

  Öğrencilerine olan yaklaşımı unutulmayan öğretmenimize Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.