Milyonlarca emekli nefesini tutmuş Ocak 2025 itibariyle emekli maaşlarına yapılacak zammı beklemeye başladı. En düşük emekli maaşı ile ilgili milyonları heyecanlandıran iddia ortaya atıldı. En düşük emekli maaşı o seviyeye çıkacak.

  Yıl sonu enflasyon tahmininin %41.5 olarak açıklanmasıyla birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zam oranları üzerinde hesaplamalar başladı. Temmuz ayında en düşük emekli maaşı 10 bin TL’den 12.500 TL’ye yükseltilmişti.

  Ancak Ocak ayında enflasyon verilerinin netleşmesiyle bu miktarın yeniden artırılması planlanıyor. Orta Vadeli Program'a göre, 2024 yılı sonunda enflasyon hedefi %41.5 olarak belirlenmiş durumda ve bu tahmine göre 6 aylık enflasyon oranı %13.44 olarak hesaplanıyor.

  SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranı %13.44, memur emeklilerine ise %9.31 zam yapılması öngörülüyor.

  Bunun yanı sıra, önceki dönemlerde olduğu gibi bu zam dönemine de refah payı eklenmesi ihtimali değerlendiriliyor. Aralık veya Ocak aylarında refah payı eklenmesi durumunda, zam oranlarının %20’yi aşabileceği tahmin ediliyor.

  Ayrıca, en düşük emekli maaşlarına yapılacak artışla ilgili beklentiler de yükseliyor. Mevcut zam oranlarına göre, en düşük maaşların %13.44 artışla 14.180 TL’ye çıkacağı hesaplanıyor. Bu artışla birlikte en düşük emekli maaşlarının 14-15 bin TL seviyesine ulaşması gündemde.