5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu kapsamında yıl boyunca Amasya’da okul kantin ve yemekhanelerinde denetim ve kontroller Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  Gıda Kontrol Görevlileri tarafından yürütülmektedir.

 2024-2025 Eğitim-Öğretim döneminin başlaması ile birlikte öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesini sağlamak amacıyla okul kantin ve yemekhanelerinde genel hijyen kuralları, ürünlerin etiket bilgileri, yemek üretim ve muhafaza koşullarının uygunluğu gibi konularda denetimler yapılmaktadır.

  Konu ile ilgili olarak İl Müdürü Gürol ÇETİN yaptığı açıklamada; “İl Müdürlüğümüz bünyesindeki Gıda ve Kontrol Görevlileri tarafından eğitim-öğretim döneminin başlaması ile birlikte okul kantin ve yemekhanelerinde öğrencilerimizin sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla denetimler eğitim-öğretim dönemi boyunca devam edecektir. Öğrencilerimiz gıda ile ilgili tüm ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattına yapabileceklerdir. 2024-2025 yılı Eğitim-Öğretim döneminde tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dilerim.” ifadelerinde bulunmuşlardır.