Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) doğrudan ilgilendiren önemli bir değişiklik, 1 Eylül tarihi itibarıyla resmen yürürlüğe girdi.

   Vergi kanunlarına getirilen düzenlemeler, 28 Temmuz’da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilmiş ve 2 Ağustos’ta da Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

  Kanunda yer alan bazı maddeler ise 1 Eylül'den itibaren uygulamaya girdi.

  EYT düzenlemesinden faydalanarak emekli olan ve aynı iş yerinde çalışmaya devam edenler için iş verenlere sağlanan yüzde 5 oranındaki Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) desteği sonlandı.

  Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na eklenen geçici 95. madde, kanunun 30. maddesiyle yürürlükten kaldırıldı. Böylelikle, 1 Mart 2023'ten itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanan prim ödemesi artık iş verenler tarafından karşılanacak.

  İş verenler, 1 Eylül’den itibaren EYT'li çalışanları için asgari ücret üzerinden aylık bin 13 TL daha fazla sosyal güvenlik primi ödeyecek.

  Ayrıca, kısa vadeli sigorta kolları prim oranı yüzde 2,5’e artırılırken, iş veren her bir çalışanı için en az 50 TL daha fazla prim ödemekle yükümlü olacak.