Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen “İş Dünyası İstişare Toplantısı” çerçevesinde, İŞKUR ile TOBB arasında Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) ve Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolleri'ni imzaladı.

İmza töreninde konuşan Bakan Işıkhan, Türkiye’nin kalkınmasında önemli bir rol üstlenen iş insanlarının Ahilik Haftası’nı kutlayarak, yeni protokollerin çalışma hayatına katkı sağlamasını diledi. NİYEP ile işverenlerin ihtiyaç duyduğu yetkinliklere sahip bireylerin yetiştirileceğini belirten Işıkhan, “İşverenlerimize çalışan sayısının yüzde 50’sine kadar kontenjan kullanma imkânı sağlayacağız” dedi.

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin ekonomik reformlar sayesinde güçlü bir büyüme performansı gösterdiğini ve işsizlik oranının son 15 aydır tek hanelerde olduğunu vurguladı. Bu yıl İŞKUR aracılığıyla işe yerleşenlerin sayısının 1 milyonu aştığını kaydetti.

Ayrıca, kadın ve genç istihdamına yönelik teşviklerin artırıldığını belirten Işıkhan, “Bu yıl ana hedefimiz otizmli bireylerin istihdamını artırmak” dedi. NİYEP ile işverenlerin aradığı nitelikli elemanları kendileri yetiştirebileceğini söyleyen Işıkhan, bu iş birliğinin özellikle rekabetçi işverenler için büyük fayda sağlayacağını ifade etti.

Işıkhan, imzalanan protokollerle birlikte kadın istihdamına da özel önem verdiklerini belirterek, “Kadınlarımızın işgücüne katılım oranını artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. Protokolün, Türkiye’nin nitelikli iş gücünü artırma hedefi doğrultusunda önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekildi.