Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, otomobil ilanlarına yönelik bazı sosyal medya platformlarında yeni düzenlemelerin yakında devreye gireceğini duyurdu. Gürcan, bu platformlara, yeni düzenlemelere uymadıkları takdirde her ilan için 10.000 TL ile 100.000 TL arasında ceza uygulanacağını belirtti.

"Yeni Yönetmelik Geliyor"

Gürcan, sosyal medya platformlarına yönelik gelecek yeni yönetmelikle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Şu anda tespitlerimizi yapıyoruz. Platformlar ya belirlenen kurallara uyacak ya da uyumadıkları takdirde her ilan başına 10.000 TL ile 100.000 TL arasında ceza alacaklar” dedi.

Motorlu Kara Taşıtı Ticareti İçin Yeni Düzenlemeler

Ayrıca, motorlu kara taşıtlarının ticaretiyle ilgili de değişiklikler yapıldığını ve distribütörlere bazı yükümlülükler getirildiğini ifade eden Gürcan, bu düzenlemeler arasında yetkili satıcıların taşıt alımında zorlanmaması, fatura sonrası fiyat artışı yapılmaması ve taşıtların zamanında teslim edilmesi gibi kuralların bulunduğunu söyledi.

Gürcan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Yetkili satıcı, 1 ay içinde son 3 yıllık satışlarının aylık ortalamasından fazla taşıt almaya zorlanamayacak. Fatura tarihinden sonra taşıt fiyatında artış yapılmayacak ve taşıt, 15 gün içinde yetkili satıcıya teslim edilecek. Ayrıca, yetkili satıcıların taşıt satışlarını ve kampanyalara katılımlarını mal veya hizmet alımı gibi şartlara bağlaması da yasaklandı.”